Zo komt u weer uit de brand

Maatregelen tegen horecabranden? BrandPreventie Groep helpt u daarbij!

Niet elk brandrisico is gelijk. Voor vaste stoffen, vloeistoffen, vetten en elektra zijn verschillende middelen te verkrijgen. Weet u precies wat u nodig heeft? Of kunt u wat hulp gebruiken…

“Het is van enorm belang dat men de juiste blusmiddelen heeft” verklaart Michel Risseeuw, accountmanager bij BrandPreventie Groep uit Zaandam. “Iedereen kent het voorbeeld van een kopje water in een huis-, tuin- en keukenfrituurpan. Je moet er niet aan denken dat iemand, bewust of onbewust, met het verkeerde blusmiddel in uw horecagelegenheid een frituurbrand te lijf wil gaan. De gevolgen zijn niet te overzien”.

“Water, blusdekens en CO2 blussers. We komen ze vaker tegen dan je denkt.”

Michel heeft de opkomst van diverse blusmaterialen meegemaakt. “Vroeger hingen we een blusdeken bij elke frituurpan. Nu weten we dat dit geen zin heeft. De hete frituurdampen komen door de deken heen en vliegen boven de deken in brand. Blusdekens kunnen wel degelijk een bijdrage leveren aan de brandveiligheid in keukens, maar zijn uitsluitend geschikt voor het doven van in brand geraakte personen, niet voor frituurbranden. Ook CO2 of koolzuursneeuw is geen geschikt middel bij deze branden. CO2  lijkt een prima middel. De nevenschade bij gebruik is immers beperkt. Wat echter vaak wordt verzwegen is dat het frituurvet weer in de brand vliegt zodra de CO2 verdampt is. En over blussen met water gesproken, hoe vaak we in een keuken niet uitsluitend een brandslanghaspel tegenkomen, het is schrikbarend” aldus Michel.

“Het nadeel van zoveel verschillende brandrisico’s
en daarmee verschillende blusmiddelen is dat de gebruiker ook alle verschillende werkingen en bedieningen moet kennen.
Zo zie je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer. Zeker niet in een panieksituatie. Hoe mooi zou het zijn als er één uniforme blusser zou zijn die je in de Horeca altijd kan toepassen. Zowel in als buiten de keuken.”

“Eén smaak voor alle branden.”
BrandPreventie Groep adviseert, levert en onderhoud alles rondom de brandveiligheid in horecaondernemingen. Speciaal voor Horecagelegenheden heeft BrandPreventie Groep nu een blusser die bij alle voorkomende branden uitstekend te gebruiken is. Deze blusser kan worden toegepast bij vaste stoffen, vloeistoffen en vetten en is bovendien veilig te gebruiken op onder spanning staande apparatuur. Daar wordt alles veel eenvoudiger en veiliger van.

35% korting op de aanschaf van deze universele horeca blusser
Als Horinko-lid ontvangt u 35% korting op deze uniforme horecablusser. Regel vandaag nog een afspraak zodat u de brandveiligheid op orde heeft. Interesse? Neem dan contact op met Horinko, Jan Logtenberg 06 46212532 (of info@horinko.nl)