Horinko en Floriade Expo 2022

Horinko en Floriade Expo 2022

Menu voor de Toekomst

In Food Forum is het nu al mogelijk om te proeven hoe lekker en gezond het Menu voor de Toekomst is. Om gezonde gerechten te maken, moet ook de inkoop van ingrediënten duurzaam zijn. De manier en waar de producten geteeld worden, maar ook het verwerken en het vervoer hebben veel invloed op het milieu. Food Forum is met het Menu voor de Toekomst een pionier in Nederland voor wat er op het bord komt. Met chef-kok Sharon de Miranda als chef ontstaat er een explosie aan creativiteit waarmee we keer op keer lekkere, goede en seizoensgebonden gerechten ontwikkelen en in Food Forum serveren.

Zoveel mogelijk Flevolandse producten

In Food Forum bieden wij seizoensgerechten aan gemaakt van zoveel mogelijk Flevolandse producten. Chef-kok Sharon de Miranda heeft veel Flevolandse bedrijven bezocht en was onder de indruk van de bevlogenheid van de producenten en het grote aanbod van mooie producten. “Het was een flinke en mooie zoektocht, maar het is gelukt: de smaakvolle gerechten bestaan bijna geheel uit Flevolandse producten”, zegt Sharon. Maar ook Sharon heeft vragen en is benieuwd hoe andere chefs en partijen uit de keten, van boer tot logistieke partij, deze uitdaging aangaan op hun eigen manier. Hoe koken we ons een weg naar een goede voedseltoekomst?